• front view of Hoag Health Center building entry
  • parking lot outside Hoag Health Center building
  • landscape surrounding white Hoag Health Center building
  • stairs along outside of Hoag Health Center building
  • outside view of Hoag Health Center buildings and roads
  • outside view of Hoag Health Center with landscaping and benches and trash receptacles
  • front entry of Hoag Health Center
  • front entry of Hoag Health Center building

As part of Hoag Hospital’s long range plan to expand the availability of their high quality health care services, the hospital acquired an existing office park located just north of the main campus. Renovating all the buildings, adding a new parking structure, and replacing the existing landscape were part of the strategy to upgrade the image of the facility. Hoag’s public presentation has always dictated a rich landscape expression, and as part of an ongoing sustainability effort, they sought to maximize the efficiency of the irrigation.

With Hoag’s goal to integrate the health care complex into a unified campus, major walkways were paved with unit pavers and enhanced concrete. A detailed signage program was also carefully coordinated with the landscape and seating areas were created at strategic locations.

Location: Newport Beach

Role: Landscape Architect

Architect: RBB Architects

Owner: Hoag Memorial Hospital Presbyterian

Date of Completion: 2009